Genomineerde projecten KNR-Waarderingsprijs

Uit een lijst van 25 inzendingen heeft de jury van de KNR-Waarderingsprijs, zeven initiatieven genomineerd, die volgens de juryleden zo bijzonder en inspirerend zijn dat ze in aanmerking komen voor de KNR-Waarderingsprijs. Daarnaast vindt de jury het van belang om een zo groot mogelijke diversiteit aan initiatieven te presenteren om zo de verschillende manieren te laten zien waarop mensen zich inzetten tegen armoede in Nederland.

Hieronder een overzicht van de zeven genomineerde projecten, in willekeurige volgorde:

 

Beter Stokhasselt, Tilburg

Beter Stokhasselt is een van de zeven genomineerde projecten. Via een klussendienst helpen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt met het doen van klussen bij mensen die het minder hebben.

Bewonersinitiatief De Hagedoorn, Almelo

Bewonersinitiatief De Hagedoorn in Almelo is bedoeld voor alle bewoners van het Nieuwsstraatkwartier in Almelo. Dit is een multiculturele wijk die bekend staat als de armste wijk van Nederland waar veel financiële en sociale achterstand is.

Green Meals Amsterdam

Green Meals is een organisatie die basisbehoeften biedt voor ongedocumenteerde vrouwen en kinderen in de regio Amsterdam. Zij biedt informatie en hulp bij gezonde voeding, kleding en activiteiten voor kinderen

Huis van Compassie, Nijmegen

Het Huis van Compassie is een laagdrempelige plek waarin vele verschillende activiteiten plaatsvinden waarbij compassie met mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie centraal staat.

Vakantiebank RK Stadsdiaconaat Delft

De Vakantiebank organiseert uitstapjes, korte vakanties en kinderkampen voor mensen in Delft die onder het sociaal minimum leven.

Facebookgroep Warm Buffet

Deze facebookgroep helpt op een laagdrempelige manier mensen in Den Bosch en omgeving die net niet in aanmerking komen voor de Voedselbank of bijstand. Ze biedt boodschappen, financiële hulp bij kleine schulden, zorgkosten of kinderfeestjes voor gezinnen die dit niet zelf kunnen betalen.

Kledingbank We Share / Open Kerk Oekraïners

Kledingbank WeShare is een initiatief van twee parochianen in Doorn. Het is ontstaan vanuit het project Open Kerk voor Oekraïense vluchtelingen, die er sterk bij betrokken zijn.