Hoor je Mij?

Soms kun je het gevoel hebben dat het allemaal anders moet. Of dat je iets anders zou willen met je leven. Omdat bij alles wat je doet de vraag in je blijft klinken: is dit het nou? Iets in je blijft onvervuld. Er blijft iets knagen. Ergens weet je wel dat het met je geloof te maken heeft. Maar je vraagt je af wat God van je wil. Kan het zijn dat God jou roept om een religieus leven te leiden? En stel dat dat zo is. Wil je dat dan ook? Kun je het? Wat is er eigenlijk voor nodig om zuster te worden?

Gemeenschappen van zusters openen hun deuren

Hoor je mij is een initiatief van verschillende religieuze gemeenschappen.  Een zaterdag of zondag in de maand zetten zij hun deuren op. Ze nodigen je uit om een kijkje te komen nemen. Op zo’n dag ben je te gast bij een religieuze gemeenschap, je ontmoet een religieus die uitleg geeft over haar manier van leven, en over de spiritualiteit van haar gemeenschap. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en uit te wisselen met anderen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te bidden (en soms mee te eten) met de gemeenschap.

Hoor je Mij? Regio Den Bosch, Nijmegen, Arnhem

Negen gemeenschappen van vrouwelijke religieuzen en de godgewijde maagden van het bisdom Den Bosch organiseren een aantal kennismakingsdagen. Vrouwen die willen onderzoeken of het religieuze leven misschien iets voor hen kan zijn, zijn van harte welkom

Hoor je Mij? Limburg

Diverse religieuze gemeenschappen in Limburg organiseren één keer per maand een kennismakingsdag. Het zijn diverse gemeenschappen van zusters en van leken. De dagen zijn steeds op een andere locatie. Wil je kijken of religieus leven iets voor jou kan zijn, dan ben je van harte welkom.