Kom zelf eens kijken

Kennismakingsdagen en roepingenweekenden

Regelmatig organiseren bepaalde abdijen, ordes en congregaties dagen en weekends waar geïnteresseerden kunnen proeven van het religieuze leven en met anderen kunnen nadenken of deze manier van leven op een of andere manier bij hen zou kunnen passen.

Voor een actueel overzicht verwijzen we je naar de agenda.

Hoor je mij?

Onder de naam ‘Hoor je mij?’ heeft een aantal vrouwelijke religieuze gemeenschappen de krachten gebundeld. Zij willen vrouwen graag kennis laten maken met het religieuze leven en organiseren daarvoor een serie kennismakingsdagen. Tijdens deze dagen kun je in gesprek met een aantal religieuzen of godgewijde maagden en proeven aan het leven in de gemeenschap. Naast deze dagen in de kloostergemeenschappen, organiseert de groep ook een aantal gespreksavonden in parochies. Vraag je je wel eens af of religieus leven iets voor jou kan zijn? Kijk dan snel verder op Hoor je mij?

Persoonlijke afspraak

Vanwege de Corona-crisis zijn veel kloosters daar nu wat terughoudender mee. Daardoor staat er nu niet zo veel in het onderstaande overzicht. Maar los daarvan is het vaak wel mogelijk om hiervoor een persoonlijke afspraak te maken. Mail voor informatie over de plekken waar dat kan naar cpr@knr.nl.