Facebookgroep Warm Buffet

Boodschappen gedoneerd aan Warm Buffet

Facebookgroep Warm Buffet is genomineerd voor de KNR-Waarderingsprijs 2023. Deze facebookgroep helpt op een laagdrempelige manier mensen in Den Bosch en omgeving die net niet in aanmerking komen voor de Voedselbank of bijstand. Ze biedt boodschappen, financiële hulp bij kleine schulden, zorgkosten of kinderfeestjes voor gezinnen die dit niet zelf kunnen betalen.

Stille armoede

Er zijn steeds meer mensen met een baan of eigen huis die financieel niet meer rond kunnen komen. Zij vallen niet altijd binnen de criteria van bijv. Voedselbank of Vincentiusvereniging. Eén ingrijpende gebeurtenis kan mensen naar het minimum duwen. Denk aan echtscheiding, overlijden, verlies van je baan, ziekte, hoge woonlasten. Stille armoede is bijna onherkenbaar.Dat speelt achter de voordeuren van mensen die er op het eerste gezicht vaak niet arm uitzien. De groep mensen die daarmee te maken heeft, doet juist heel erg hun best om  ‘normaal’ te lijken en verbergt armoede zorgvuldig..

Crowdfunding

Voor hen is de facebookgroep ‘Warm Buffet’. Het is een kleine groep vrijwilligers en donateurs waarvan Lizette Schiltmans de drijvende kracht is. Iedereen die een aanvraag doet krijgt een persoonlijk gesprek met haar. Op facebook wordt, – geanonimiseerd – een oproep gedaan voor crowdfunding om geld in te zamelen voor deze mensen. Bijvoorbeeld voor een verjaardagsfeestje voor een kind, een kleine schuld, zorgverzekering etc. Rond de feestdagen, moederdag, vaderdag, Sinterklaas etc. wordt er geld en goederen ingezameld om voedsel- en cadeaupakketten te maken voor mensen die het zelf niet kunnen betalen.

Naast hulp wil ‘Warm Buffet’ daarom ook de bewustwording rond stille armoede vergroten.

Meer informatie via de facebookgroep: www.facebook.com/WarmBuffet073