Huis van Compassie, Nijmegen

Maaltijd in het Huis van Compassie

Het Huis van Compassie is genomineerd voor de KNR-Waarderingsprijs 2023. Het is een laagdrempelige plek waarin vele verschillende activiteiten plaatsvinden waarbij compassie met mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie centraal staat. Compassie met bijvoorbeeld daklozen, ongedocumenteerde vreemdelingen, mensen die in armoede leven en mensen die sociaal geïsoleerd zijn en/of zorg behoeven. De stichting organiseert activiteiten voor mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie, maar tegelijkertijd ook voor mensen die het goed vergaat. De ontmoeting die daardoor ontstaat kan leiden tot meer begrip voor elkaar en respect.

 

In en vanuit het Huis worden tal van activiteiten georganiseerd, vaak voor mensen met een kleine beurs die rond de armoedegrens leven: er is een maandelijks repaircafé, een fietsenproject waarbij fietsen worden opgeknapt en beschikbaar gesteld, een kapperscafé waar men zich gratis kan laten knippen en een klusteam dat bestaat uit vluchtelingen. In ruil voor een kleine maaltijd of iets lekkers bij de koffie doen ze klussen in huis. Zij leren daarbij vaardigheden en de taal en arme gezinnen zijn geholpen met klussen die ze anders niet kunnen betalen.

Er zijn diverse maaltijdmomenten die tevens gericht zijn op ontmoeting, daarbij betalen meer draagkrachtige deelnemers ook mee voor mensen die het niet kunnen betalen.

 

Meer informatie: www.huisvancompassienijmegen.nl