Kledingbank We Share / Open Kerk Oekraïners

Open Kerk met Oekraïners

De kledingbank We Share in Doorn is genomineerd voor de KNR-Waarderingsprijs 2023.

Twee leden van de parochie Sint Martinus in Doorn zijn in 2022 gestart met een Open Kerk voor Oekraïense vluchtelingen. Elke donderdag konden zij daar samenkomen voor gesprek en gebed. Ook organiseerden ze activiteiten en gezellige middagen voor de moeders en kinderen uit Oekraïne.

Kledingbank in de kelder

Daaruit voortvloeiend is in oktober 2022 gestart met een kledingbank  We Share in de kelder onder de kerk. Veel vrijwilligers, waaronder ook verschillende van de vaste Oekraïense bezoekers hebben de ruimte omgetoverd tot een kledingbank.

Mensen die goede kleding, schoenen en linnengoed over hebben kunnen deze op woensdag tussen 10 en 12 uur inleveren. De kleding wordt vervolgens de donderdag erna gratis aangeboden aan mensen met een minimaal inkomen. Zo delen we wat we kunnen missen, wordt het op een respectvolle manier aangeboden en komt het direct terecht bij mensen die het nodig hebben.

Mensen worden via de Voedselbank, maatschappelijke instellingen of de parochie door verwezen naar de kledingbank. Bijzonder is de grote betrokkenheid van de Oekraïense gemeenschap.

Meer informatie: www.parochie-sintmaarten.nl