Green Meals Amsterdam

Green Meals Amsterdam

Green Meals is een van de genomineerde projecten voor de KNR-Waarderingsprijs. Het is een organisatie die basisbehoeften biedt voor ongedocumenteerde vrouwen en kinderen in de regio Amsterdam.

Green Meals informeert hen over hun rechten. Deze vrouwen krijgen niet de hulp die anderen krijgen omdat ze niet over de juiste papieren beschikken. De organisatie biedt hulp of verwijst door naar andere instanties.

Gezonde maaltijden

Omdat veel van deze vrouwen te maken hebben met hoge bloeddruk en diabetes organiseert Green Meals ook informatiebijeenkomsten over gezond eten. Ze leren er hoe ze met een laag budget gezond en duurzaam voedsel kunnen kopen. In het pand in Amsterdam Zuidoost biedt Green Meals ook keukenfaciliteiten. De vrouwen kunnen daar hun voedselpakketten ophalen en op afspraak ook zelf bereiden in de keuken.

In de coronapandemie moest de organisatie haar activiteiten uitbreiden omdat steeds meer mensen hun baan verloren en geen geld meer hadden om huur en andere rekeningen te betalen. Op dit moment voorziet Green Meals ruim honderd vrouwen van eten en andere basisvoorzieningen zoals kleding. Daarnaast organiseert de stichting leuke activiteiten voor de kinderen.

Meer informatie: www.greenmealinitiative.org