KNR jaarverslag 2021 nu online

De tekst van  jaarverslag 2021 van de KNR is op 9 juni goedgekeurd door de Algemene Vergadering. Het is nu op deze website te vinden.

2021 was een jaar dat opnieuw in het teken stond van corona. Toch was het mogelijk om een aantal dingen door te laten gaan. Zoals de uitreiking van de KNR Waarderingsprijs  aan TakecareBNB. Een organisatie die statushouders koppelt aan inwoners van de gemeente waar zij gaan wonen om daar alvast enkele maanden te logeren in afwachting van een woning.  TakecareBNB speelt nu een belangrijke rol bij de bemiddeling en begeleiding van vluchtelingen uit Oekraïne die bij mensen thuis worden opgevangen.

Jaar van het Brabants Kloosterleven

2021 was ook het  jaar van het Brabants Kloosterleven. Vier kloosters in Brabant vierden dit jaar een groot en belangrijk jubileum. Een deel van de activiteiten vond plaats in aangepaste vorm of werd uitgesteld, maar andere evenementen gingen gelukkig door. Zoals de opening van Ons Kloosterpad en de theatervoorstellingen van de Leken.

Werk van de commissies en werkgroepen

Commissies en bestuur vergaderden deels online en deels fysiek en samen met het bureau werd er veel werk verzet. Er kwam een nieuwe website, er werd een aanzet gemaakt tot het Vademecum Internationalisering. Er kwam een coronanoodfonds vanuit onderlinge solidariteit en de religieuzen gaven via KNR-PIN extra financiële ondersteuning aan allerlei maatschappelijke projecten. Over de solidariteitsfondsen van de religieuzen en hun werk verscheen een nieuwe brochure ‘Delen is vermenigvuldigen’.

Religieus leven vandaag

Het was een jaar waarin we als KNR op zoek gingen naar wat religieus leven vandaag de dag betekent. Met als jaarthema ‘Religieus leven vandaag. Broeder, zusters wie ben je?’. Op diverse momenten werd religieuzen gevraagd om deze vraag te beantwoorden. De resultaten hiervan zijn op deze website nog terug te lezen.

Kortom een jaar waarin van alles gebeurde. U kunt het allemaal teruglezen in het jaarverslag.

Lees het jaarverslag 2021

Delen