Passionisten kopen molens naast geboortehuis Pater Karel

Pater Karel Kapel Munstergeleen
Huis pater Karel

De paters passionisten hebben de panden naast het geboortehuis van de Heilige Pater Karel in Munstergeleen gekocht. Het geboortehuis zelf was al eigendom van de passionisten. Hiermee wordt het heiligdom van Pater Karel in Munstergeleen flink uitgebreid.

Een van de panden – voormalige watermolens – wordt voortaan gebruikt als ontmoetingscentrum. In een ander pand gaat pater Martin de Korte, die het heiligdom namens de passionisten beheert, zelf wonen. Het derde pand, een voormalig vakantiehuisje, wordt verhuurd.

Op de website van het heiligdom staat te lezen dat de vorige eigenaars van de panden gingen verhuizen, waardoor de paters een unieke kans kregen om de woningen te kopen en daarmee de rust rond het bedevaartoord voor pater Karel te garanderen.

Uitbreiding aanbod

Daarnaast biedt de aankoop van een van de panden een ideale plek om groepen te kunnen ontvangen. Iets wat het bedevaartsoord al heel lang mistte. Te denken valt aan de ontvangst van jongeren rond het Pakka-project, maar ook voor de avonden die pater Josef organiseert rond spiritualiteit met als titel ‘Geef de Geest de Ruimte’.  De paters kunnen hier kleine groepen van ca. 20 personen ontvangen. De komende tijd gaan ze onderzoeken welke mogelijkheden deze ruimte biedt om het aanbod uit te breiden.

Pater Karel Houben

De heilige pater Karel werd in 1821 in Munstergeleen geboren, waar zijn vader molenaar was. Hij trad in bij de passionisten en werd uitgezonden naar Ierland. Daar werd hij bij leven als een heilige beschouwd. In 1988 werd hij zaligverklaard en in 2007 volgde zijn heiligverklaring. Sindsdien is de belangstelling voor zijn geboorteplek, waar ook een kapel en een museum zijn ingericht toegenomen.

 

Meer informatie over de Pater Karel Kapel

Zie ook: Passionisten starten PAKKA-project voor jongeren

 

Delen