Kennismakingsmiddag met de Birgittinessen in Uden

Hoor je Mij poster 2023-2024

Op 18 november 2023 is er een online kennismaking met de zusters Birgittinessen in Uden, monialen in een contemplatief klooster. Deze middag staat in de reeks kennismakingsdagen van Hoor je Mij? Een initiatief van negen gemeenschappen van vrouwelijke religieuzen voor vrouwen die willen onderzoeken wat Gods plan is met hun leven.

Op zo’n dag ben je te gast bij een religieuze gemeenschap, je ontmoet een religieus die uitleg geeft over haar manier van leven, en over de spiritualiteit van haar gemeenschap. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en uit te wisselen met anderen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om mee te bidden en te eten met de gemeenschap.

De bijeenkomst bij de Birgittinessen is online. Zij hebben gekozen voor besloten, teruggetrokken leven in gemeenschap  met het gebed als hoofdopgave. Hun hele leven willen zij in de overweging van de Betekenis van het Lijden van Christus voor onze Verlossing leven. De Eucharistieviering en het gebed in de kapel krijgt zijn verlenging en voortzetting in het dagelijks werk.

De online kennismaking begint om 14.00 uur. Het zal bestaan uit een Powerpoint presentatie over het levensverhaal van de H. Birgitta van Zweden en de stichting van ons klooster in Nederland. Ook hoor je het  roepingsverhaal van zuster Bernadette en over hoe ons leven eruit ziet in de Abdij. Naderhand is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je contact opnemen via onze website. www.abdijuden.nl.

Meer informatie over Hoor je Mij?

 

Delen