Eerste KNR-Bulletin van 2024 is verschenen

Cover KNR-Bulletin april 2024

Het voorjaarsnummer van het KNR-Bulletin van 2024 is deze week verschenen.

In dit nummer verschillende verhalen over nieuwe wegen die religieuzen zoeken om hun charisma en spiritualiteit voort te zetten en over te dragen.

  • Een interview met zusters Therese Mentink en Angèle Schamp van de dominicanessen van Neerbosch. Ze vertellen hoe ze de deur open hebben gehouden en opnieuw op weg zijn gegaan met enkele vrouwen die wilden kiezen voor het leven als dominicanes.
  • Zuster Katharina Kluitmann is betrokken bij de Synodale Weg in Duitsland en spreekt over het synodale proces dat nu wereldwijd gaande is. Ze vertelt over het belang van luisteren en de noodzaak van verandering: “Zonder verandering geen leven.”
  • De broeders van Huijbergen bieden gastvrijheid aan de Huijberg, een leefgemeenschap met aandacht voor de schepping en de franciscaanse traditie. In een interview vertellen broeder Bram Hommel en Marjan Bosch over deze samenwerking.
  • 25 jaar geleden startten enkele fraters van Tilburg met de Beweging van Barmhartigheid. Een verslag van de feestelijk jubileumviering.
  • Ons Kloosterpad wordt verder uitgebreid naar West-Brabant en Vlaanderen. Een vernieuwde samenwerking tussen kloosters, VisitBrabant en de provincie gaat hiervoor zorgen.

Lees het KNR-Bulletin april 2024

Delen