‘De Grote Kerstfilm’ een film over Driekoningen mede mogelijk gemaakt met steun van religieuzen

Half december is de ‘De Grote Kerstfilm’ in première gegaan. De film draait om de drie koningen uit het kerstverhaal die, op weg naar het Kerstkind, door een gat in de tijd in het jaar 2023 belanden. Zij komen terecht in de achtertuin van de 12-jarige Mintaka, die besluit de drie koningen te helpen terug te keren naar hun eigen tijd. Onder andere Kim Lian van der Meij, Teun Peters, Josje Huisman en Radio 2-dj Jeroen Kijk spelen een rol in deze nieuwe film, die op YouTube te bekijken is.

 

Het grote verhaal

De film is een initiatief van stichting Het Grote Verhaal. Het doel van deze stichting is verhalen uit de Bijbel aanreiken aan jonge kinderen vanuit de overtuiging dat verhalen uit deze oeroude Joods-Christelijke bron van relevantie en groot belang kunnen zijn ook voor volgende generaties. Naast het doorgeven breedgedragen waarden is ook het leggen van een basis om ons collectieve culturele erfgoed te kunnen begrijpen en waarderen van belang. Eerder al maakte de stichting films over Sint Maarten en over Valentijn. Meer over Het Grote Verhaal
Zie hiervoor: Twee filmprojecten met steun van religieuzen

Steun van de religieuzen

Religieuzen vinden het belangrijk dat de waarden en verhalen uit de Bijbel doorgegeven worden aan nieuwe generaties. De stichting het Grote Verhaal doet dat op een eigentijdse manier en met eigentijdse middelen. Daarom hebben de religieuzen o.a. via KNR-PIN financiële ondersteuning gegeven aan stichting het Grote Verhaal. KNR-PIN financiert normaal gesproken geen boeken, theater- of filmproducties. De beide films vormen een onderdeel van een groter project. Voor scholen is er bijbehorend lesmateriaal ontwikkeld in opdracht van stichting Verus. Rond het verhaal van Sint Maarten is er ook samenwerking gezocht met de Vincentiusverenigingen. Deze projecten mede tot stand gekomen met financiële steun van de religieuzen.

Meer voorbeeldprojecten die steun krijgen via KNR -PIN

Kerststal Sint Jan

Diverse attributen uit film krijgen bovendien een plekje in de kerststal in de Sint Jan in ‘s-Hertogenbosch. In de kerstvakantie zal de hele film worden vertoond in de bouwloods van de Sint Jan. Aansluitend is het mogelijk om de grote kerststal in de kerk te bezoeken en te speuren of je dingen uit de film terugziet in de kerststal. De film draait op woensdag 27 december om 14.00 uur en op vrijdag 29 december om 14.00 uur. Het is wel belangrijk dat je je aanmeldt als je naar de film wilt komen kijken. Wanneer het aantal aanmeldingen te groot is, wordt de film later op de middag herhaald. De film is geschikt voor kinderen van de basisschool. De toegang is gratis.

Aanmelden kan via het secretariaat van de parochie: secretariaat@sintjandenbosch.nl

Delen