Carola Schouten vraagt bij afscheid als minister donaties voor Kleine Armoede Hulp

Carola Schouten en Elise Kant met de donaties voor Kleine Armoede Hulp
Carola Schouten en Elise Kant met de donaties voor Kleine Armoede Hulp

Vorige week nam Carola Schouten afscheid als minister. Zij had besloten om als afscheidscadeau  aan de aanwezigen om een bijdrage  voor de Haella Stichting / Kleine Armoede Hulp gevraagd.  Dit naar aanleiding van haar bezoek aan de bijeenkomst van Kleine Armoede Hulp (KAH) aanvragers afgelopen maart in Hoofddorp.

De minister memoreerde in haar prachtige toespraak al die mensen die zich met hart en ziel inzetten voor mensen in armoede. Ze sprak ook met bewogenheid over Prakkie Hoofddorp waar ze toen te gast was : een informele voedselbank voor mensen die overal buiten vallen. Een van de vele KAH initiatieven. Ze benadrukte hoe belangrijk het is dat deze initiatieven gezien en gehoord worden en ondersteund.

Elise Kant, directeur van Haëlla en initiatiefneemster van Kleine Armoede Hulp: “Het was een eer om hierbij te zijn, en erg leuk om van alle kanten bijdragen te ontvangen voor de aanvragers bij KAH! Zij houden de samenleving leefbaar.” Zij sprak ook haar dank uit aan Carola Schouten “voor het zien er- en herkennen van alle mensen die, soms tegen de klippen op, zich met liefde inzetten, die zeggen: he schat, wat kan ik voor je doen. Waar vertrouwen de boventoon voert. Deze erkenning door deze minister was en is van onschatbare waarde.”
Bij het afscheid waren twee van de KAH aanvragers waren ook aanwezig,  Prakkie Hoofddorp en de Speelgoedbank Twenterand. Samen  met kamerleden, ambtenaren, andere armoede initiatieven en bijv prinses Laurentien gingen ze in gesprek en konden het verslag van het bezoek van de minister met alle vragen van de initiatieven met hen te delen

Kleine Armoede Hulp

Kleine Armoede Hulp is fonds van 35 vermogensfondsen die kleine armoede en eenzaamheidsprojecten ondersteunen.  Via  KNR-PIN dragen de religieuzen financieel bij aan Kleine Armoede Hulp. Het uitgaan van vertrouwen en het op een laagdrempelige manier steunen van kleine informele initiatieven past goed bij de religieuzen. KAH ziet de mensen achter de problemen, iets waar de religieuzen volledig achter staan.

Zie ook:

Kleine initiatieven tegen armoede in gesprek met minister Schouten

KNR-PIN: projectfinanciering door de religieuzen

Website Kleine Armoede Hulp

 

 

.

Delen