Leerhuis Westerhelling

Leerhuis de Westerhelling

Wat vind je?

In het Leerhuis Westerhelling vind je de sfeer van de fraters Maristen (de naam komt van Maria). Voor de begeleiders en medewerkers zijn leven met aandacht, zorg, eenvoud, gastvrijheid en ontvankelijkheid ijkpunten. Deze leefsfeer herkennen ze bij Maria, zoals zij leefde in Nazareth.
Marcellinus Champagnat (de stichter van de fraters) inspireert hen door zijn daadkracht, zijn beschouwende levenshouding en zijn leven in verbinding met de Ene.
In het leerhuis Westerhelling leer je om met andere ogen te kijken, je leven aan te kijken, om verwonderd te zijn en vanuit dankbaarheid te leven. Je leert gevoelig te worden om van kleine dingen van je leven te genieten.
Je ervaart dat Aandachtig Leven je gelukkig maakt.

Voor wie?

Je bent welkom als je tussen 18 en 35 jaar bent en op zoek bent naar ruimte, stilte, aandacht, verdieping en persoonlijke ontmoeting om te worden zoals je ten diepste bedoeld bent.
Je bent zelf met jouw ervaringen het uitgangspunt van verstilling, verdieping en ontwikkeling. Alles wat bij je leven hoort mag er zijn.

Waar kun je aan deelnemen?

Op de website www.leerhuiswesterhelling.nl lees je over de activiteiten waar je aan kunt deelnemen.
Een paar voorbeelden:

“Een Reis naar Binnen”
Persoonlijke begeleiding op je levensweg.
Bij de “Reis naar Binnen” loopt een geestelijk begeleider een tijdje naast jou op je levensweg, waarbij jij de route bepaalt. Je verkent samen wat jouw innerlijk kompas is.

“Het Stiltehuis”
In het Stiltehuis vind je stilte die de ruimte maakt om letterlijk stil te staan bij de wezenlijke vragen in je leven. Een regelmatige ervaring van stilte kan je een ondertoon geven van rust en vrede.
Het Stiltehuis is een plek met weinig afleiding en prikkels, waar het gemakkelijker is om de werking van stilte te ervaren dan in het dagelijkse leven. Je leert de taal van stilte te verstaan.

“Huis van Aandacht”
In het Huis van Aandacht kun je iets proeven van wat aandachtig leven is. In een sfeer van stilte en met een rustig dagritme ligt de nadruk op aandachtsoefeningen en de reflectie er op. Je leert opmerkzaam te zijn en aandacht te hebben voor jezelf, je lichaam, je eten, anderen, je omgeving, natuur.

Aandachtig op Weg
In zeven bijeenkomsten lees je samen met anderen het dagboek van Etty Hillesum. Je herkent haar mystieke ervaringen en reflecteert door schrijfopdrachten op je leven.
Aandachtig op Weg is een bron van inspiratie voor je.

Bibliodrama
Samen met anderen lees, speel en mediteer je een verhaal uit de Bijbel.
Als je nieuwsgierig bent naar de Bijbel dan is bibliodrama een mooie gelegenheid om kennis te maken met oude teksten en je te verdiepen in je eigen leven.