Heilig Hartklooster in Steyl

Het Heilig Hartklooster in Steyl (NL) is het moederhuis van onze internationale congregatie, want op enkele meters van dit huis werd onze gemeenschap in 1889 gesticht door Arnold Janssen, Helena Stollenwerk en Hendrina Stenmanns.

Daarom worden mensen van over de hele wereld keer op keer tot ons aangetrokken: zusters, de Soyl-zendelingen en alle anderen die zich met ons verbonden voelen, vinden hier de wortels van onze geschiedenis en spiritualiteit. Het huis dient als bejaardentehuis voor onze zusters, als gastenverblijf en als ontmoetingshuis voor jongeren.

 

Oudere zusters vinden hier, na een vervullende zendingsdienst, een leefruimte die bij hen overeenkomt.

De gasten- en conferentieruimte biedt met een- en meerpersoonskamers, conferentiezalen, lounges en verschillende kapellen individuele gasten en groepen goede mogelijkheden voor het ontwerpen van reflectiedagen, retraites, thematische weekenden, pelgrimstochten, vergaderingen, enz. Ons jaarlijkse programma en ontworpen dagaanbiedingen vindt u aan het einde van deze pagina. Een groot park en de nabijgelegen Maas en het kloosterdorp Steyl nodigen u uit om te wandelen en te genieten van de natuur.

Het in:spirit ontmoetingshuis biedt spirituele aanbiedingen voor jongeren.

 

Delen