Roepingenzondag en roepingenweek

gebedskaart roepingenweek 2021

Ieder jaar staat in de Rooms-Katholieke Kerk de vierde zondag na Pasen in het teken van gebed voor roepingen. In 2021 viel deze ‘roepingenzondag’ op 25 april.

Roepingenweek

In de week van 7 t/m 13 november is het Nationale roepingenweek. Diverse kloosters en bisdommen organiseren in deze week extra (online) activiteiten om je kennis te laten maken met religieus leven of diaken- of priesterschap.  Dagelijks versturen we een mailing met een roepingsverhaal, een gebed en een link naar een filmpje. De mailings zijn hiernaast te vinden.

Agenda roepingenweek

Overzicht activiteiten bisdommen

 

 

Roepingenzondag

Roepingenzondag wordt ieder jaar gevierd op de vierde zondag van Pasen. Er wordt dan speciaal gebeden voor roepingen in de Kerk. In 2022 valt Roepingenzondag op 8 mei.
Bisdommen en de KNR werken binnen het Interdiocesaan roepingenoverleg samen aan materialen voor deze dag. Dit zal t.z.t. op deze site worden gepresenteerd.

Materiaal 2021

Het materiaal bestaat uit een folder, een gebedenboekje en een poster. In 2021 is er geen nieuw gebedenboekje gemaakt, maar wordt dat van 2020 gebruikt. Het materiaal is hier te downloaden.

Poster Roepingenzondag 2021 KNR

Gebedenboekje Roepingenzondag 2020 / 2021

Brief van de paus voor roepingenzondag 2021

Filmpje met Rector Patrick Kuijpers

Op de website Katholiekleven.nl is een filmpje te vinden van rector Patrick Kuijpers van het Ariënsinstituut in Utrecht. Dit is de priesteropleiding van het aartsbisdom. Hij vertelt over zijn eigen roeping, maar ook over roeping in deze tijd. Hij geeft daarbij uitleg over het motto van deze roepingenzondag: ‘Wees niet bang, kom dichterbij’  Roeping voor religieus leven, priesterschap of diaken is in deze tijd niet altijd vanzelfsprekende en kan veel onzekerheden opleveren. Dat is normaal, maar je mag vertrouwen op God die zegt: ‘Wees niet bang’

Filmpje over roepingenzondag met rector Kuijpers