Zusters Augustinessen verhuizen Casella naar Utrecht

Casella het huisje langs de weg in Hilversum

Op 30 september verhuizen de drie zusters Augustinessen van  Casella in Hilversum, naar Utrecht. Ondanks de grote groep vrijwilligers was het voor de zusters niet langer mogelijk om bezinningscentrum voor jongeren op de Monnikenberg voort te zetten. Er is daarom gezocht naar een organisatie die, op eigen wijze, het werk verder kan dragen. Begin november zal retraitecentrum De Spil zijn intrek nemen op het terrein van de Augustinessen. Het centrum is nu nog gevestigd in het voormalige klooster van de Kanunnikessen op landgoed Doornburg in Maarssen.

Gastvrij huisje aan de weg

Casella was gevestigd op het terrein van het voormalige klooster Stad Gods van de Augustinessen van Sint Monica. Toen het klooster werd verkocht kregen de jongste zusters van hun overste de gelegenheid om een plek voor stilte en ontmoeting voor jonge mensen te realiseren. In 2013 was dit een feit. Ze noemden hun eigentijdse klooster: Casella: huisje aan de weg. Een verbouwde historische boerderij, waar jonge mensen op adem kunnen komen, een kapel en een modern onderkomen voor de zusters.  De Augustinessen boden er gastvrijheid, bezinning en gebed voor jonge mensen. Vele groepen en individuele jonge gasten kwamen in de afgelopen tien jaar naar Hilversum voor stilte, bezinning en Taizévieringen. In de loop der jaren legden de zusters op het terrein ook een labyrint en een bezinningsbos aan.

Helemaal stoppen met de gastvrije ontvangst van jonge mensen gaan de zusters niet. Casella verhuist met hen mee naar de nieuwe Augustijnse communiteit aan het Jacobskerkhof in Utrecht. “We zijn voornemens daar nog iets te betekenen voor jongeren,” vertelt overste zuster Mariëlla hierover: “We gaan kijken naar de vragen en behoeften in deze. Het zal een hele verandering zijn, maar we nemen de naam Casella mee en willen graag een huisje langs de weg blijven voor ieder die ons nodig heeft. We gaan een nieuw avontuur aan en zijn blij dat De Spil het in Hilversum verder draagt.”

Een overzicht van bezinningscentra

Delen