Webinar over de aantrekkingskracht van de kloostertraditie op zinzoekers

Klooster Clarissen, Megen

De Commissie Presentie Religieuzen van de KNR organiseert een webinar over de vraag waarom de kloostertraditie aantrekkingskracht heeft op vele zinzoekers. Het webinar vindt plaats op dinsdag 26 september 2023 van 19:30 uur tot 21:00 uur.

Kloosterkracht

Spreker is Greco Idema. Er zijn maar weinig mensen die zozeer de vinger aan de pols hebben van religieus Nederland als hij. Naast zijn werk als hoofdredacteur van Volzin en Reliwerk, organiseert hij regelmatig bijeenkomsten op het terrein van interreligieuze contacten, spiritualiteit en religieuze diversiteit. Hij is ook initiatiefnemer van de Facebook-groep Kloosterkracht, een netwerk van ca. 4400 zinzoekers die zich aangesproken weten door kloosters, kloostertraditie en -spiritualiteit.

Greco zal vertellen over zijn ervaringen en inzichten. Ook legt hij uit hoe Kloosterkracht zich heeft ontwikkeld en hoe het hem lukt zoveel mensen te bereiken. Verder zullen we ook met elkaar in gesprek gaan in break out-rooms. Tenslotte zal Greco ingaan op de vragen die zijn gerezen.

Als u wilt deelnemen kunt u zich melden via CPR@knr.nl   U ontvangt dan de Zoomlink de dag voor het webinar.

Delen