Vierde filmpje Franciscanen over eenvoud

Sint Franciscus

De minderbroeders franciscanen brengen dit jaar een reeks filmpjes uit over thema’s uit hun religieus leven. Onlangs verscheen het vierde filmpje met als thema eenvoud.

800 jaar regel

In 2023 is het 800 jaar geleden dat de paus goedkeuring gaf aan de Regel van de Minderbroeders, geschreven door Franciscus van Assisi. Tot op de dag van vandaag is dit de regel waar alle franciscanen, kapucijnen en conventuelen in de wereld naar leven. De viering van 800 jaar ‘Definitieve Regel’ is internationaal de start van een serie jubilea in de komende jaren: 800 jaar Kerstmis in Greccio, 800 jaar Stigmatisatie, 800 jaar Zonnelied en 800 jaar sterven van Franciscus.

Interviewfilmpjes

Bij gelegenheid van het jubileum presenteert de Nederlandse provincie een reeks interviewfilmpjes met broeders, waarin telkens een thema uit de regel voorbijkomt. In totaal zijn er zeven filmpjes gepland die in de loop van dit jaar zullen verschijnen.  Een aantal filmpjes is inmiddels te vinden op de website van de minderbroeders franciscanen: rond roeping, gebed en werk. Steeds komen andere broeders aan het woord vanuit de verschillende communiteiten in Nederland en Vlaanderen.

Eenvoud

In het vierde filmpje, dat onlangs werd gepubliceerd, luisteren we naar broeder André die ons over de franciscaanse visie op eenvoud vertelt. Vanuit  het klooster van de minderbroeders franciscanen in Alverna (Wijchen), verhalen broeders Piet, Theo en Maarten wat voor hen  ‘eenvoudig leven’ inhoudt.

Bekijk alle filmpjes via www.minderbroedersfranciscanen.net  of via het YouTubekanaal van de franciscanen:

Delen