Tweede Synode Café op 25 oktober

Aankondiging Synode Café 25 oktober

Woensdag 25 oktober 2023 vindt het tweede Synode Café plaats, dat te volgen is via een livestream. Daan Savert en Nadia Kroon ontvangen in theatercafé De Leeuw in Arnhem diverse gasten. Ze spreken met hen over alles wat er speelt rondom de synode over de vernieuwing van de rooms-katholieke kerk. De synodebijeenkomst in Rome duurt tot 27 oktober.

De twee dertigers Daan Savert en Nadia Kroon zijn allebei theoloog en nieuwsgierig naar deze wereldwijde vernieuwingsbeweging in de rooms-katholieke kerk.

Kerkvernieuwing in Rome en in Nederland

Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, duidt het actuele nieuws van  de synodebijeenkomst die momenteel plaatsvindt in Rome.

Ramon Roks, is werkzaam in de parochie in Wijchen. Met jongeren uit de parochie nam hij deel aan de TOGETHER-reis naar Rome en hij maakt de parochianen vertrouwd met het synodaal proces.

De Rotterdamse dominicaner paters Richard Steenvoorde en Stefan Mangnus vertellen over de verrassende resultaten van de synodale gesprekken met studenten uit hun internationale studentenparochie.

De laatste gast is Janneke van Zelst. Zowel beroepsmatig als in de kerk wil zij bijdrage aan betekenisvolle vernieuwingen. Enige jaren geleden ontdekte ze het katholieke geloof opnieuw en sindsdien groeit haar kerkelijke betrokkenheid. Welke kansen ziet zij voor het vervolg van de synode?

Livestream of live bijwonen

Je kunt via de livestream meekijken om 16.00 uur en reageren op het Synode Café. Na afloop is het cafégesprek online terug te kijken via YouTube. Maar je kunt er natuurlijk ook live bijzijn. Je bent van harte welkom in het theatercafé. Graag even aanmelden via: info@luisterendopweg.nl

Het Synode Café is een initiatief van ‘Luisterend op weg’, een gezamenlijk project van het bisdom van Den Bosch, de KNR en het Netwerk Katholieke Vrouwen.

Delen