Symposium Missionair engagement: een nieuw elan

(Foto: Missio Zwitserland/MBA)

200 jaar Pauselijke Missiewerken

Voor Missio Pauselijke Missiewerken was 2022 een jubileumjaar. In 1822 werd ‘Het Genootschap tot Voortplanting van het Geloof’ opgericht door Pauline Jaricot (1799-1862). Jaricot wilde missionarissen over de hele wereld ondersteunen in hun werk. Het genootschap werd een wereldwijde organisatie en kreeg in 1922 de naam waaronder het nog altijd bekend staat: Pauselijke Missiewerken. Vanouds stond het missionair engagement in het teken van een betrokkenheid hier bij geloofsverkondiging daar. ‘Daar’ waren dan de missiegebieden in Azië, Latijns-Amerika en Afrika. De missiegebieden daar hebben zich intussen ontwikkeld tot (wat men noemt) jonge kerken. Inmiddels zijn priesters uit voormalige missiegebieden in ons land werkzaam in het parochiepastoraat.

Graag nodigen we u uit om aanwezig te zijn bij een symposium op 21 april aanstaande rond de vraag:

Wat is de betekenis van missionair engagement voor gelovigen en parochies nu, hier in Nederland?
Speciale gast tijdens de bijeenkomst is Dinh Anh Nhue Nguyen, OFM Conv, secretaris- generaal van de Pontifical Missionary Union (Rome).

Praktische informatie
Wanneer: vrijdag 21 april, 14.00-16.30 uur

Waar: Campus Universiteit van Tilburg, Warandalaan 2 Tilburg. De bijeenkomst vindt plaats in zaal Blackbox in het Esplanade gebouw (E-gebouw).

Programma: Het precieze programma wordt later bekend gemaakt. Het inhoudelijke programma wordt afgesloten met een borrel en gelegenheid tot ontmoeting.

Toegang en aanmelding: Toegang is gratis. Aanmelden wordt zeer op prijs gesteld, via www.tiu.nu/missio

Delen