Roepingsverhaal: Verrast door vreugde

Meeleefweekend jezuïeten Amsterdam

In deze roepingenweek plaatsen we elke dag een roepingsverhaal. Vandaag van de jezuïet Nicolaas Sintobin: Verras door vreugde.

Als 24-jarige ontdekte ik de ignatiaanse spiritualiteit. Ik was aan het afstuderen en volop mijn vleugels aan het uitslaan. Wat mij overkwam was evenwel van een andere orde: ik leerde Jezus kennen. Geen abstractie. Wel een persoon met wie ik een band kreeg, ook in mijn gewone leven.

Het resultaat was meer vreugde, anders dan wat ik tot dan gekend had. Ik ging aan de slag als advocaat en ik wilde een gezin stichten. Tegelijkertijd verlangde ik het Evangelie centraler te plaatsen in mijn leven. Alleen wist ik niet hoe. Tijdens een korte retraite in de abdij van Leffe kwam onverwacht de vraag: “En mocht je jezuïet worden?”

De vraag toelaten was het antwoord geven. Tot mijn stomme verbazing. Daar had ik nu nooit aan gedacht. Zes weken later vertelde ik mijn ouders dat ik in zou treden. Ik was 26 en koos voor het pad van de vreugde.

Gebed van Ignatius van Loyola

Neem, Heer, en aanvaard heel mijn vrijheid, mijn geheugen,
mijn verstand en heel mijn wil, alles wat ik heb en bezit.
U hebt het mij gegeven, aan U, Heer, geef ik het terug. Alles is van U.
Beschik erover geheel volgens uw wil.
Geef dat ik U mag liefhebben, die genade is mij genoeg.

Pater Nikolaas Sintobin SJ

Wil je kennismaken met de jezuïeten en kijken of dit leven ook iets voor jou kan zijn? Kom dan naar het kennismakingsweekend van 12 -13 november.

 

Delen