Nieuwe podcastserie Bidden met de rozenkrans

Bidden met de rozenkrans
©GoedBlauw

In de podcastserie Bidden met de rozenkrans steekt Bidden Onderweg de eeuwenoude rijkdom van het rozenkransgebed in een eigentijds jasje. Aan de hand van vier meditaties en een inleidende podcast kun je bidden met de rozenkrans.

Kennismaken met de rozenkrans

Deze rozenkranspodcasts zijn bedoeld voor een breed publiek. Bidden Onderweg hoopt mensen die niet vertrouwd zijn met de rozenkrans kennis te laten maken met deze beproefde gebedstraditie. Maar ook wie regelmatig de rozenkrans bidt, krijgt met deze serie de kans om iets nieuws te ervaren. “Om het rozenkransgebed opnieuw tot het jouwe te maken of verder tot het jouwe te maken”, zegt jezuïet Nikolaas Sintobin over deze podcastserie.

Met Maria naar Jezus. Dat wordt vaak gezegd in de kerk. Door van Maria te leren, een mens als wij, kunnen wij leren ons meer en meer te openen voor Jezus. Deze vier meditaties helpen je daarbij.

Elke podcast duurt ongeveer 25 minuten. De serie Bidden met de rozenkrans is beschikbaar in de gratis app van Bidden Onderweg en op www.biddenonderweg.org/rozenkrans

Bidden Onderweg

Bidden Onderweg is een initiatief van het Platform voor Ignatiaanse spiritualiteit van de jezuïeten van de Lage Landen. Het biedt een dagelijkse podcast van ongeveer tien minuten. Met deze podcast kun je bidden waar en wanneer dat voor jou uitkomt. Aan de hand van het leesrooster van de katholieke kerk mediteren we met de Bijbeltekst van de dag. Naast de Bijbellezing en enkele vragen ter verdieping, is er voldoende stilte om vanuit je hart te spreken met God. Dit alles wordt omlijst door muziek die vaak speciaal voor Bidden Onderweg is opgenomen. Bidden Onderweg helpt dagelijks duizenden mensen bidden en mediteren.
Naast de dagelijkse podcast zijn er regelmatig series in bepaalde periodes zoals de Advent en de Vasten en nu dus ook in de meimaand rond de rozenkrans.

 

Delen