Pater Wiel Logister smm overleden

gebed kaars

Op 8 juni 2024 overleed pater Wiel Logister, oud-provinciaal van de Montfortanen

Pater Logister werd geboren op 1 december 1938. In 1959 legde hij zijn eerste gelofte af bij de Montfortanen en in 1965 ontving hij zijn priesterwijding. Hij was onder andere hoogleraar fundamentaal-theologie aan de Theologische Faculteit Tilburg. Daarnaast vervulde hij verschillende functies binnen de congregatie. Zo was hij van 2002 tot en met 2011 provinciaal overste. Vanuit die functie was hij ook betrokken bij de KNR.

“Mijn hoofdtaak is verkondigen in woord en geschrift,” zei pater Logister zelf. Dat maakte hij waar door de vele publicaties en boeken van zijn hand. Hij vertaalde o.a. de bekende Mariacantieken van Marie-Louis Grignion de Montfort, de stichter van de Montfortanen.

Uitvaart

De uitvaart van pater Wiel Logister is op zaterdag 15 juni om 11.00 in de Sint Remigiuskerk in Schimmert waarna hij wordt begraven op het kloosterkerkhof aldaar.

Bestuur en medewerkers van de KNR zijn pater Wiel Logister dankbaar voor zijn inzet voor de religieuzen en de Montfortanen in het bijzonder en vragen u hem te gedenken in uw gebed.

Delen