Nieuwe websites voor dominicanen en kapucijnen

Zowel de dominicanen als de kapucijnen lanceerden afgelopen week een nieuwe website. In beide gevallen is de nieuwe website een gevolg van een veranderende situatie.

Nederlandse en Belgische dominicanen

In mei 2022 gingen de Nederlandse en Belgische dominicanen samen. Nederland is sindsdien een vicariaat van de Belgische provincie. Dat vroeg om een nieuwe gezamenlijke, tweetalige website: dominicanen.org.
De nieuwe site heeft meer kleur. Bordeauxrood is de kleur voor prediking en inspiratie, de core-business van de dominicanen. Beige gaat over de orde en de kloosters en groen duidt op alles wat met roeping te maken heef.

“De nieuwe website is een verzamelplatform met niet alleen tekst maar ook met videos zoals dominicainsTV en podcasts. Het moet echt een agora, een digitaal podium, van prediking zijn waarin we met de brede dominicaanse familie in de Lage Landen samenwerken”, legt Michael-Dominique Magielse uit. Hij is binnen de provincie verantwoordelijk voor de communicatie.

Resurrexit

Met de nieuwe website is ook het project Resurrexit gestart; een  podcastproject met op weekdagen meditaties bij het Johannesevangelie. Het project loopt van Pasen tot Pinksteren. De Podcasts zijn in het Frans en Nederlands en via de website of via de bekende podcast-apps te beluisteren.

Bekijk de nieuwe website: www.dominicanen.org

Kapucijnen

Op Goede Vrijdag was het precies een jaar geleden dat de Delegatie van de Minderbroeders Kapucijnen in de Lage Landen ontstond. Deze delegatie maakt deel uit van de Duitse provincie waar ook Oostenrijk onder valt. Vanwege dit samengaan is er gewerkt aan een nieuwe website die op 29 maart online ging.

Op de website is informatie en nieuws te vinden over de hele provincie en over de delegatie van de lage landen in het bijzonder. De site opent met een bericht over het sluiten van het klooster in Tilburg. Het komende half jaar zullen in verschillende fases de oudere broeders verhuizen naar het klooster Mater Dei van de zusters Franciscanessen Alles voor Allen in Breda. Echter, er is ook een bericht over een nieuw begin. Want de plannen voor het vestigen van een internationale communiteit in het oude klooster in Velp begint steeds concretere vormen aan te nemen. In het KNR-Bulletin van zomer 2023 vertelt broeder Christophorus Goedereis alles over dit San Lorenzoproject.

Bekijk de nieuwe website: www.kapucijnen.com

 

Delen