Missionaris Maria Poulisse in het Geloofsgesprek

Maria Poulisse
Maria Poulisse. Foto: KRO-NCRV

Maria Poulisse studeerde antropologie en werkt al meer dan 39 jaar in Colombia. Zij is aangesloten bij de Orde van de Camillianen. De belangrijkste gelofte van de Camillianen is: dienstbaar zijn én blijven aan de zieken. De projecten waar zij aan werkt, zijn alleen mogelijk als je langdurig onderdeel uitmaakt van de plaatselijke gemeenschap. Zij is komende zondag te zien in het Geloofsgesprek.

Geloofsgesprek

Als jong meisje wist Maria al dat ze naar de missie wilde. In haar gezin was veel aandacht en steun voor het werk van missionarissen. Maria ging daarom antropologie studeren en kwam na haar studie in contact met de Camillianen. Ze ging twee maanden kijken in een communiteit in Barranquilla, Colombia en ging er nooit meer weg. Maria: “Tijdens de huisbezoeken aan de ondervoede kinderen, kwam ik veel kinderen met een handicap tegen, die soms alleen opgesloten binnen moesten blijven omdat niemand op hen kon passen! Zo ontstond het plan voor een kleinschalige dagopvang. Ruim 25 jaar later, stuurt Maria met een bevlogen team Stichting CE Camilo aan, dat aan zo´n tweeduizend mensen zorg biedt.
In het Geloofsgesprek van zondag 12 mei vertelt ze over haar werk en haar geloof en inspiratie.  “God, de mensen en mijn leven en werk, zijn een drie-eenheid. Het één kan niet zonder het ander.”

Week Nederlandse Missionaris

Maria Poulisse is een van de twee boegbeelden die centraal staan tijdens de Pinksteractie van de Week Nederlandse Missionaris (WNM). Deze organisatie steunt de Nederlandse missionarissen en missionaire werkers. Tijdens de jaarlijkse campagne rond Pinksteren brengt WNM het missiewerk onder de aandacht bij de parochies en andere belangstellenden en vraagt financiële ondersteuning voor het belangrijke werk dat zij doen.

Meer over de Pinksteractie van de WNM en het werk van Maria Poulisse

Het Geloofsgesprek is te zien op zondag 12 mei om 9.45 uur op NPO2 of terug te kijken via NPOStart

 

 

Delen