Deze zomer weer diverse kloostermarkten

Abdijmarkt Koningsoord

Ook deze zomer worden er weer verschillende kloostermarkten georganiseerd.

5 augustus Abdij Koningsoord Arnhem

Op  zaterdag 5 augustus organiseren de trappistinnen van Abdij Koningsoord hun jaarlijkse kloostermarkt. U kunt er allerlei producten kopen gemaakt door de religieuzen van de abdij en van andere kloosters.  Daarnaast is er een film over de zusters te zien, kunt u meedoen met een psalmproeverij en natuurlijk een kaarsje aansteken.

Meer informatie over de abdijmarkt vindt u hier
Datum: 5 augustus van 11.00 – 17.00 uur

9 september Adelbertabdij Egmond

De Abdij van Egmond opent deze zaterdag van 10:00 uur tot 15:00 uur haar tuinen voor de jaarlijkse ambachtelijke Abdijmarkt, waarbij iedereen van harte welkom is. Op deze dag maak je kennis met de veelzijdige activiteiten van de Egmondse monniken, de zusters van het Liobaklooster en de vele vrijwilligers en vrienden van de abdij. Ook kunt u wandelen door onze mooie boomgaard, de vlindertuin en de kruidentuin, of kom even rustig zitten op ons fluisterterras.
In de binnentuin, de abdijkerk en de Buurkerk is een expositie van liturgisch bloemwerk te bewonderen en op verschillende plekken op het abdijterrein is live muziek.
Op de markt is onder andere een kraam waar door de broeders zelf geteelde groenten, zaden en thee worden verkocht. Ook kun je lekkers proeven uit de abdijkeuken zoals verse zelfgemaakte sappen, broodjes, soep en gebak. Ook zijn er rondleidingen.

Meer informatie vindt u hier

Delen