Kennismakingsweekenden religieus leven

Op een kruispunt

De komende maanden zijn er weer enkele kennismakingsweekenden voor mensen die serieus willen onderzoeken of religieus leven iets voor hen kan zijn.

Trappistinnen Abdij Koningsoord

Van 15 tot 17 september 2023 organiseren de trappistinnen in Arnhem een weekend voor alleenstaande vrouwen die denken aan een religieuze of specifiek monastieke roeping. Het is een gelegenheid om kennis te maken met het Cisterciënzer leven en een ervaring op te doen van het evenwicht tussen gebed en werk.

Een weekend Monastieke Ervaring is een ideale manier om een kijk te krijgen op het Cisterciënzer leven en hoe het beleefd wordt in onze abdij van Koningsoord. U maakt kennis met de gemeenschap en doet een ervaring op van het ritme van ons monastiek leven met z’n evenwicht tussen gebed, werk en contemplatie. Heb een gesprek voor begeleiding van uw roeping. Neem wat stille tijd in de abdijkerk en in de mooie natuur rond de abdij voor een biddende ontmoeting met God. U kunt ook wellicht anderen ontmoeten die over monastiek leven nadenken.

Wie kunnen eraan deelnemen?

Dit weekend is bedoeld voor alleenstaande vrouwen die onderzoeken of God hen misschien roept tot het monastieke leven. De nadruk zal liggen op hoe Gods roepstem te beluisteren in uw leven en iets te weten te komen over het Cisterciënzer leven in Koningsoord. Een ontmoeting met enkele zusters is mogelijk en er is begeleiding en ondersteuning mogelijk bij de onderscheiding van een roeping.

Meer informatie over de trappistinnen

Karmel Boxmeer

In de Karmel in Boxmeer wonen de paters en zusters Karmelieten. Zij bieden een bezinningsprogramma aan. In het weekend van 22 t/m 26 oktober kun je je roeping onderzoeken.

Geroepen worden is een uitnodiging om je kompas bij te stellen en af te stemmen op de andere kant, luisterend met heel je wezen. Maar als ik ja zeg, tegen wie of wat zeg ik eigenlijk ja? Waar zeg ik ja op? Wat vraagt het?

Roeping vraagt onderkenning van mijn verlangen. Is het mijn verlangen of Gods verlangen dat mij roept? Het vraagt vertrouwen om ja te zeggen. Soms vraagt het een gaan in het donker van de nacht of de mist van de verwarring. Soms een verduren en uithouden van de vraag. Soms mag het zijn een gaan in het licht.

Geroepen zijn: een vreemd avontuur van mij met God of van God met mij? Durf je het aan?
We onderzoeken hoe ons verlangen, ons geraakt zijn gestalte zoekt te krijgen in ons leven, dwars door onze dwaal- en omwegen heen.

Meer informatie

Delen