In gesprek met religieuzen tijdens het Kloosterfestival

Zuster Simone in gesprek met jongeren tijdens het kloosterfestival

Van 24 t/m 27 augustus wordt in klooster Nieuw Sion weer het Kloosterfestival. Vier dagen lang kunnen jongeren kamperen in de kloostertuin en het ritme van het kloosterleven volgen volgens het aloude Ora et Labora. Vier keer per dag is er een viering, er wordt gewerkt in de tuin en de keuken en er zijn allerlei workshops. In de avond is er tijd voor gezellig samen zijn, goede muziek en mooie gesprekken. Gedurende het hele festival is het mogelijk om in gesprek te gaan met de aanwezige religieuzen.  Dat kan onder meer tijdens een wandeling over het ‘Hemelpad’ of bij de workshops.

Workshops met religieuzen

De workshops worden voor een deel verzorgd door verschillende zusters en paters. Zo geeft o.a. zuster Elvira Telik ssps een workshop Bibliodrama of  kunnen deelnemers gaan pelgrimeren in de natuur met zuster Marga Zwiggelaar o.p.  Pater Jan Stuyt sj geeft workshops over christelijke meditatie en gebeden schrijven. Zijn medebroeder Ward Biemans gaat met deelnemers in gesprek over de vraag hoe we de oproep van paus Franciscus tot heiligheid vandaag de dag kunnen zien.  Zuster Nadia Kroon o.p. houdt een lezing over de kracht van stilte. Zuster Guerric van de trappistinnen onderzoekt met de jongeren wat monastieke teksten met hen doen.

Naast deze workshops zijn er tal van sportieve en creatieve activiteiten zoals kaarsen maken, honing slingeren, artcraften, lampionnen maken en volleyballen.

Gedurende het hele festival is het mogelijk om in gesprek te gaan met de aanwezige religieuzen.

Licht leven

Het festival is bedoeld voor jongeren tussen de 19 en 39 jaar. Het thema is dit keer ‘Licht leven’.  De organisatoren lichten dit als volgt toe: “Jezus daagt je uit om je niet druk te maken over je kleding, eten of huis. Hij nodigt je uit om oordeelvrij te leven en de liefde op nummer één te zetten. Speelsheid en het vertrouwen van kinderen geeft hij als voorbeeld. Dat klinkt misschien naïef en wereldvreemd maar wat als we zijn uitnodiging met elkaar gaan oefenen? Je bent niet de eerste die op zoek is naar een eenvoudiger leven met meer ruimte voor wat er écht toe doet. Al eeuwen gaan kloosterlingen ons daar in voor.”

Meer informatie

Delen