Genomineerden voor de KNR-Waarderingsprijs zijn bekend

Beeldje KNR Waarderingsprijs
Beeldje dat wordt uitgereikt aan de winnaars van de KNR-Waarderingsprijs

Op 19 oktober 2023 reikt de KNR opnieuw de KNR-Waarderingsprijs uit. Deze prijs is bedoeld voor een initiatief dat de religieuzen waarderen en waarin zij zich herkennen. Projecten op het gebied van zorg, onderwijs, spiritualiteit en aandacht voor gerechtigheid. Voor de prijs van 2023 is gekozen voor het thema armoede.

Inzet voor armen

Van oudsher hebben de religieuzen zich ingezet voor de noden van de tijd, zoals de zorg voor armen en mensen die het minder hadden. Ook in onze tijd zijn er nog veel mensen die leven op of onder de armoedegrens. En ook nu zijn er mensen die zich willen inzetten om hun situatie te verbeteren en de nood te verlichten.

Begin dit jaar deed de KNR een oproep om projecten en initiatieven die zich op bijzondere wijzen inzetten tegen armoede te nomineren. Uit de lijst van 25 inzendingen koos de jury, bestaande uit drie religieuzen er zeven uit. Deze zeven initiatieven maken kans op de KNR-Waarderingsprijs. Op 19 oktober presenteren zij zich aan de hogere oversten en andere belangstellende en wordt er gestemd.

Genomineerden:

De volgende projecten zijn genomineerd:

  • Beter Stokhasselt Tilburg. Een project waarbij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt klussen doen bij mensen die het minder hebben.
  • Bewonersinitiatief De Hagedoorn in Almelo organiseert tal van diensten en activiteiten voor alle bewoners van het Nieuwsstraatkwartier in Almelo. Dit is een multiculturele wijk die bekend staat als de armste wijk van Nederland waar veel financiële en sociale achterstand is.
  • Green Meals Amsterdam is een organisatie die basisbehoeften biedt voor ongedocumenteerde vrouwen en kinderen in de regio Amsterdam. Zij biedt informatie en hulp bij gezonde voeding, kleding en activiteiten voor kinderen.
  • Het Huis van Compassie in Nijmegen is een laagdrempelige plek waarin vele verschillende activiteiten plaatsvinden waarbij compassie met mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie centraal staat.
  • De Vakantiebank van het stadsdiaconaat Delft organiseert uitstapjes, korte vakanties en kinderkampen voor mensen in Delft die onder het sociaal minimum leven.
  • De facebookgroep Warm Buffet helpt op een laagdrempelige manier mensen in Den Bosch en omgeving die net niet in aanmerking komen voor de Voedselbank of bijstand.
  • Kledingbank WeShare is een initiatief van twee parochianen in Doorn. Het is ontstaan vanuit het project Open Kerk voor Oekraïense vluchtelingen, die er sterk bij betrokken zijn.

Meer informatie over de KNR-Waarderingsprijs en de genomineerde projecten

 

Delen