Een kruispunt. Roepingsverhaal van zuster Terry

Op een kruispunt

Het derde roepingsverhaal van deze week. Dit keer van zuster Terry uit Indonesië. Ze had een goede baan en een mooi leven. Maar ze hoorde de roep van God en gaf er uiteindelijk gehoor aan. Voor zo’n keuze is veel dapperheid nodig.

God, hier ben ik, gebruik me zoals U wilt

“De oogst is groot, maar arbeiders zijn er weinig” (Lucas 10,2)

Dit was de situatie die ik in Papoea zag toen ik tijdens een vakantie in een klooster logeerde. Er was veel te veel werk voor maar weinig zusters. Mijn hart tintelde, kon niet rustig blijven, was dit een teken dat God mij riep?
Ik was toen al 28 jaar oud en had een goede baan. Daarom was ik bang voor het verlies van mijn comfortzone. Ik had grote twijfels en vroeg me af of God mij echt riep.
Ik bevond me op een kruispunt, ik moest kiezen. Om zo’n beslissing te nemen is veel dapperheid nodig. Na een zoektocht van drie jaar voelde ik me aangespoord en werd me eindelijk de moed geschonken om het te proberen.
Daarna liet ik mijn carrière los en begon mijn kloosterlijke vorming.

Nu vraag ik me niet meer af of God mij roept, maar elke dag zeg ik: “God, hier ben ik, gebruik me zoals U wilt.”

Gebed

Goede God,

er zijn veel mensen die op een kruispunt van hun leven staan,

vol twijfels en verlangens.

Geef hen de moed en het vertrouwen om de juiste richting te kiezen.

Amen.

Zuster Elisia Terry Novaria Mulijadi CB,
Liefdezusters van de H. Carolus Borromeus

‘Hoe je moeilijke keuzes durft te maken’

‘Ieder mens heeft het recht om verkeerde keuzes te maken’, vertelt zuster Margriet. ‘Als iemand een verkeerde keuze maakt, moet je dat niet veroordelen. Je moet diegene helpen een nieuwe weg te vinden.’ Zuster Margriet weet als geen ander hoe het is om een belangrijke keuze te maken.

Ze vertelt hierover in een Podcast die gemaakt is in opdracht van de Provincie Noord-Brabant, in het kader van het Brabants Kloosterjaar 2021. Haar verhaal en dat van andere kloosterlingen zijn te beluisteren via de website van het Brabants Kloosterleven

 

Roepingsverhalen Dominicanessen van de H. Familie

In deze roepingenweek plaatsen de Dominicanessen van de H. Familie enkele filmpjes waarin jonge zusters vertellen over hun roepingen. Ze zijn te zien op de facebookpagina van de zusters. In het eerste filmpje vertelt zuster Catharina over haar zoektocht. En dat alles wat ze in haar eerdere werk als leerkracht leuk vond, nu voltijd kan ervaren in haar leven als Dominicanes. Bekijk het filmpje

Wil je de dagelijkse roepingsverhalen deze week in je mailbox ontvangen?  Meld je aan via cpr@knr.nl

Delen