De Kloostercast

KRO-NCRV lanceert vanaf maandag 26 juni De kloostercast, de podcast met antwoorden op alledaagse levensvragen en het audio-zusje van het succesvolle tv-programma Kloostergasten. In vijf minuten nemen verschillende kloosterlingen je mee in de wijsheden van hun kloostertraditie. Ze onderzoeken actuele thema’s als verlangen, armoede en mentale gezondheid en laten zien dat de eeuwenoude kloosterkennis verrassend relevant is. Drie weken lang is er iedere werkdag een nieuwe aflevering beschikbaar en te beluisteren via KRO-NCRV bij NPO Radio 5 en de bekende podcast apps.

De kloosterlingen
In de podcast horen we onder andere zuster Monica Raassen, zij is Kanunnikes van het Heilig Graf en leeft volgens de regel van Augustinus. Monica vertelt hoe je écht vrij kunt zijn en onderzoekt hoe je om kunt gaan met jaloezie. Ook maken we kennis met zuster Hettie Berflo, als zuster Karmeliet was zij eerder te zien in de aflevering van Kloostergasten met Viggo Waas. Hettie geeft onder meer antwoord op de vraag ‘wie is God?’ en ze put uit de wijsheid van Titus Brandsma wanneer ze vertelt over hoe je met ziekte en lijden om kunt gaan.

Samen met kloosterlingen – broeder Hans-Peter Bartels (Franciscaan), broeder Gerard Mathijsen (Benedictijner monnik) en retraite begeleider, Maria van Mierlo (leeft volgens de regel van Benedictus) – voeren zij jou mee in de serene en spirituele wereld van het klooster. Laat je ook inspireren door hun levenslange zoektocht naar een zinvol leven en vind rust in de hectiek van het moderne bestaan.

‘Veel mensen weten net als onze ‘Kloostergasten’ hun weg te vinden naar het klooster voor een retraite, voor bezinning of rust. Met de Kloostercast brengen we het klooster naar (de) mensen toe. We willen de luisteraars kennis laten maken met de wijsheid uit de verschillende kloostertradities die Nederland rijk is. In 5 minuten geven we een inspirerende start van de dag’ – Reinder van Dijk, hoofd Levensbeschouwing

De kloostercast, vanaf maandag 26 juni iedere werkdag te beluisteren via KRO-NCRV bij NPO Radio 5 en Spotify.

 

Delen