Open Kloosterdag

Poster Open Kloosterdag 9 juni 2024

Open Kloosterdag 9 juni 2024: Wat is jouw verhaal?

Op zondag 9 juni 2024 wordt voor de elfde maal de Open Kloosterdag gehouden. Ruim 25 kloosters zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen. Met dit initiatief willen religieuzen laten zien dat religieus leven een eigentijdse levenskeuze is. Zij willen tonen hoe zij religieus leven in deze tijd vormgeven.

Wat is jouw verhaal?

De zusters, paters en broeders nodigen je van harte uit voor een bezoek. Zij vertellen hun verhaal: wie zij zijn, wat zij doen en waarom ze kiezen voor een leven in dienst van God en mensen.  En ze luisteren ook graag naar jouw verhaal. Kom ook en ga met hen in gesprek!

Gevarieerde programma’s

Elk deelnemend klooster biedt een eigen programma variërend van exposities, rondleidingen, gesprekken met religieuzen en de mogelijkheid om mee te vieren en te bidden. De ontmoeting met de religieuzen en hun spiritualiteit staat centraal tijdens deze dag, niet het gebouw waarin zij leven.

Gastenverblijven

Verschillende kloosters beschikken ook over een gastenverblijf voor wie er langer dan een dag zou willen verblijven. Zie hiervoor het overzicht van gastenverblijven in kloosters