Franciscaans Jongerenwerk

Als je met ons meeleeft, kun je jouw ervaringen met ons, en met andere jongeren, delen, door samen te werken en te bidden, door met elkaar in gesprek te zijn en samen te genieten van de schoonheid en rust die de plaatselijke omgeving, waaronder de tuin, ons woordeloos aanbiedt: gratis en voor niets.

Het klooster in Megen biedt je het hele jaar door de gelegenheid om individueel of in groepsverband een aantal dagen met ons mee te leven.

Het Franciscaans Jongerenwerk organiseert daarnaast een aantal specifieke activiteiten: kloosterweekends, bezinningsdagen en reizen. Daarin gaat het om de wederzijdse ontmoeting en de bezinning op vragen rond leven en geloven.

Franciscaans Jongerentreffen

Jaarlijks wordt in Megen een Franciscaans Jongerentreffen (FJT) georganiseerd. Een driedaagse manifestatie, met workshops en vieringen, die mede door jongeren zelf voorbereid, vormgegeven en gedragen wordt. Zie: promotiefilmpje

Ook bij de franciscanen in Amsterdam (Derkinderenstraat 82) en ’s-Hertogenbosch (Van der Does de Willeboissingel 12) vinden regelmatig bijeenkomsten voor jongeren plaats.

Meer informatie: www.minderbroedersfranciscanen.net
www.franciscaansjongerenwerk.nl