Don Bosco

Don Bosco

De naam Don Bosco is wereldwijd verbonden aan vele initiatieven rond het welzijn van jeugd en jongeren. In Nederland zijn er verschillende jeugd- en jongerenwerken die zich hebben aangesloten bij de stichting Don Bosco Werken Nederland (DBWN). Zij werken samen en kiezen bewust voor de pedagogische preventieve werkwijze van Don Bosco.
Don Bosco, de inspirator, leefde in de negentiende eeuw in Turijn, waar hij zich met hart en ziel inzette voor kwetsbare jongeren. Hij deed dat op een nieuwe, revolutionaire manier – een manier die nu nog steeds voor veel mensen inspirerend is. De belangrijkste pijlers van zijn werkwijze zijn: hartelijkheid, redelijkheid en zingeving. Don Bosco-werkers zijn écht aanwezig, leven mee, leven voor en noemen iedere jongere bij naam.

Verschillende organisaties zijn aangesloten bij DBWN. Zij verzorgen uiteenlopende activiteiten voor jeugd en jongeren. Dat kunnen vakantiekampen zijn of sport, spel en activiteiten voor kinderen. In verschillende steden worden dak- en thuisloze jongeren en jonge moeders opgevangen en in kwetsbare omstandigheden de helpende hand geboden.
DBWN bundelt de krachten van al deze organisaties en faciliteert op het gebied van vorming, communicatie en financiën.

 

Assel Don Bosco Centrum
Zoek je een geschikte plek voor vorming, bezinning en ontspanning? Werk je met jonge mensen? Dan is het Assel Don Bosco Centrum de aangewezen plek!
Het centrum is een initiatief van de salesianen van Don Bosco en is inmiddels een degelijke organisatie van vrijwilligers die accommodaties beheert voor activiteiten van en voor jongeren en hun begeleiders. Midden in een schitterend natuurgebied krijg je alle ruimte om afstand te nemen van alle dagelijkse beslommeringen. Het centrum beschikt over verschillende gebouwen en voorzieningen en biedt ruimte aan kleine en grote groepen (10 tot 68 personen).