Webinar 2: Hoe ontdek je Gods leiding binnen jouw (geloofs)gemeenschap?

In dit webinar gaat het om een kennismaking met manieren om als (parochie)gemeenschap de werking van de heilige Geest op het spoor te komen. En je erdoor te laten leiden in beslissingen. Onderscheiding in een groep of gemeenschappelijke onderscheiding vertrekt vanuit de visie en vooral het vertrouwen dat de Geest niet enkel individuele personen leidt maar ook groepen.

Het geestelijk gesprek is – naast stilte en gebed – een van de belangrijke bouwstenen van gemeenschappelijke onderscheiding. Je maakt hiermee kennis en ontdekt hoe je dit op verschillende manieren kan toepassen in jouw (geloofs)gemeenschap, (vrijwilligers)team… Aandachtig luisteren, respectvol uitwisselen, zorgvuldig waarnemen wat er in een groep beweegt en onderscheiden waarin de Geest werkzaam is, dragen bij aan het vinden van wat goed is voor een gezamenlijke toekomst.

Na de inleiding is er gelegenheid tot het stellen van vragen en gedachtewisseling.

Inleider is Hilde Van Linden van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit. Van Linden was meer dan twintig jaar actief als vrijwilliger bij studenten- en jongerenpastoraal in Vlaanderen, en werkte vijf jaar als vormingscoördinator voor bisdom Antwerpen. Na eerst als vrijwilliger te hebben begeleid bij de jezuïeten werkt zij sinds 2017 voor het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit.

Link voor inschrijving en Meer informatie

Delen