Summer school 2024

Hoop is ook het thema van summer school 2024, die we samen met Stichting Christelijke Filosofie organiseren. Richard Steenvoorde en andere deskundigen nemen ons op 27 en 28 augustus mee naar theologische en filosofische bronnen van hoop.

Na decennia van groei, optimisme en vooruitgangsdenken, wordt de huidige tijd getekend door zorg en angst voor de toekomst. Kunnen we nog hopen? Niet voor niets heeft de Rooms-katholieke Kerk voor het jubeljaar 2025 gekozen voor het thema ‘Pelgrims van Hoop’. Hoop is ook het thema van de summerschool 2024 van de Stichting Thomas More.

Van dinsdag 27 augustus 13.00 uur tot woensdag 28 augustus 12.00 uur organiseert de Stichting, samen met Stichting Christelijke Filosofie, een tweedaagse summer school voor studenten en andere belangstellenden. Sprekers zijn o.a. dominicaan Richard Steenvoorde, bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie, en Nikolaas Cassidy-Deketelaere. Via close reading van filosofische en theologische bronteksten reflecteren ze samen met de deelnemers over het thema ‘hoop’. Meer informatie over de summer school volgt spoedig.

Locatie : Abdijhof Mariënkroon te Nieuwkuijk (nabij ‘s-Hertogenbosch).

 

Meer informatie en aanmelden

Delen