‘Mensen zonder stem’

Kom samen luisteren, praten, bidden en eten op 24 februari bij het kloostercollege van Dorry de Beijer OP over de Belgische dominicaan en Nobelprijswinnaar Dominique Pire.

Dominique Pire (1910-1969) ontving in 1958 de Nobelprijs voor de Vrede en is tot nu toe de enige r.k.-priester die onderscheiden werd met deze prijs.

De datum 24 februari 2024 is een beladen datum: op deze datum is de oorlog in Oekraïne precies twee jaar gaande. Om hierbij stil te staan is er een dag van gebed en vrede in Dominicuskerk Het Steiger en het kloostercollege is onderdeel van de dagprogrammering.

Dominique Pire werd bezield door het verlangen om ‘een stem te zijn voor mensen zonder stem’. Zijn leven stond volledig in het teken van het streven naar begrip tussen alle volkeren en het oplossen van armoede.
Na de Tweede Wereldoorlog, waarin hij actief was in het verzet, zette hij zich met hart en ziel in voor de vele vluchtelingen in Europa. Hij wilde niet alleen hun materiële nood lenigen, maar hun ook het gevoel geven gezien te worden en van belang te zijn.

Meer informatie

Delen