Franciscaanse Kloosterweekenden: kennismaking met de spiritualiteit van Franciscus van Assisi

Van 6-8 oktober organiseert de werkgroep Kloosterweekenden een kennismakingsweekend rond Franciscus. Dit weekend vindt plaats in het klooster van de Franciscaanse Minderbroeders. Tijdens dit weekend maak je kennis met het leven van Franciscus en ervaar je iets van zijn spiritualiteit.

 Tijdens een kloosterweekend verblijf je in een franciscaans klooster en leef je mee op het ritme van de broeders of zusters. Tussen de gebeden en maaltijden door maak je onder begeleiding van twee personen kennis met, of verdiep je je verder in het leven van Franciscus en Clara van Assisi. Het aanbod is verdeeld in kennismakings- en themaweekenden. Het wordt aanbevolen om eerst een kennismakingsweekend te volgen, voordat je aan een themaweekend begint.

Het kennismakingsweekend vindt plaats bij de broeders franciscanen in Megen. Het begint op vrijdag 6 oktober om 17.00 uur en duurt tot zondag 14.30. De bijdrage is inkomensafhankelijk en ligt tussen de €75,- en €140,-. In het klooster heb je een eenvoudige eigen kamer met gezamenlijke douches en toiletten.
Voor informatie en aanmelden mail naar: kloosterweekend.nl@gmail.com
Alleen voor informatie: 06-38153049

Informatie over de thema’s van andere geplande weekenden lees je op www.franciscaansebeweging.nl/kloosterweekenden

De Franciscaanse Beweging verspreidt het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. De Kloosterweekenden bij de Franciscaanse Beweging zijn een voortzetting van het oriëntatiewerk dat ruim 40 jaar geleden door de kapucijnen is opgezet. Ongeveer 8 keer per jaar worden er kennismakingsweekenden en themaweekenden georganiseerd.

Delen