Boekpresentatie “Before the devil wakes up, a memoir”

Ontmoet Evans Andrews

Op vrijdagmiddag 28 juni vindt er in de Boekwinkel van Klooster Wittem een bijzondere boekpresentatie plaats. De Keniaanse schrijver en geestelijke-gezondheidswerker Evans Andrew komt hiervoor speciaal vanuit zijn woonplaats Helsinki naar Wittem. De bijeenkomst is gratis en begint om 16.00 uur. Aanmelden is niet verplicht, maar wel prettig.

Twintig jaar geleden heeft stichting LOAF, een groep mensen in Meerssen en andere delen van Zuid-Limburg, het schoolgeld betaald voor Evans. Hij heeft zich gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg en woont sinds 2006 in Finland, samen met zijn vrouw en hun drie kinderen. Het verhaal van zijn leven heeft hij opgeschreven in een boek, dat eind vorig jaar in Nairobi verscheen onder de titel: “Before the devil wakes up, a memoir”.

Op jonge leeftijd verloren Evans en zijn jongere zusje Vera en broertje Geoffrey beide ouders. Overleven was de eerste zorg. Evans vertelt hoe hij op zoek ging en in Homa Bay aan de oever van het Victoriameer Eunita Majiwa vond. Deze vriendin van hun moeder heeft de jonge wezen onder haar vleugels genomen en gezorgd dat ze naar school konden met hulp van LOAF uit Meerssen. Evans heeft intussen bekendheid op het gebied van geestelijke gezondheid, met name die van migranten. Hij is in Finland o.a. mede-oprichter van Maisha Nordic, een organisatie waarin mensen elkaar verhalen vertellen over hoe het is om in het Noorden te leven.

De presentatie van Evans is in het Engels, maar er wordt zo veel mogelijk vertaald.

Aanmelden : boekwinkel@kloosterwittem.nl  of bellen : 043-4501741

Meer informatie over stichting LOAF: http://loaf.4risekenia.nl/

Delen