Pelgrimsherberg Kafarnaüm

Pelgrimshoeve Kafarnaüm Vessem

Pelgrimsherberg Kafarnaüm is een voormalig huis van de Broeders van Onze Lieve Vrouwe van Lourdes in Vessem. Het is op dit moment geen klooster meer maar een Pelgrimsherberg die er is gesticht door een van de broeders.

Op 15 mei wordt hier een van de nieuwe rondwandelingen van Ons Kloosterpad geopend. Ook is de Pelgrimherberg open voor bezoek.

Programma

• 13.30 Inloop
• 14.00 Opening Kloosterrondwandeling
• 14.30 Open Pelgrimsherberg (met rondleiding)
Open Belevingstuin (met rondleiding) Open Lambertuskerk Kloosterrondwandeling
• 17.00 Einde programma

Kloosterrondwandeling

Het kloosterleven heeft Brabant veel gebracht. Leer wandelend de verhalen van het Brabantse kloosterleven kennen. Kloosterrondwandeling Pelgrimsherberg Kafarnaüm is een van de rondwandelingen die zijn aangesloten op Ons Kloosterpad.  De rondwandeling laat je de schitterende omgeving rondom de Pelgrimsherberg Kafarnaüm ontdekken. De route is 9,2 km lang en volgt de officiële Brabantse wandelknooppunten. De Pelgrimsherberg is tevens een van de etappeplaatsen van de meerdaagse wandeling van Ons Kloosterpad 

Korte geschiedenis

De Pelgrimsherberg ligt in het centrum van Vessem, nabij de kerk en het gemeenschapshuis. Het is een ontmoetingspunt, een voorbereidingsplek, een terugkomplek, een tussenstop op het levenspad van wandelaars en een unieke eenvoudige overnachtingsplek. Een echte pleisterplaats om tot innerlijke rust te komen.

De Congregatie Broeders van O.L.V. van Lourdes stelt de boerderij beschikbaar voor haar leden om ook alternatieve levensstijlen mogelijk te maken, buiten het klooster. Het huis krijgt de naam Kafarnaüm, genoemd naar het dorpje waar Jezus van Nazareth zich geregeld terugtrok om tot rust te komen.

Eén van de broeders is Fons van der Laan. In 1989 loopt hij vanuit Vessem naar Santiago, als één van de eersten. De tocht blijkt een keerpunt in zijn leven te zijn. Hij doet echt iets met de ervaringen die hij onderweg opgedaan heeft. En de congregatie ondersteunt zijn initiatieven. Zo komt de Jacobushoeve tot stand, een ontmoetingsplek en kringloopwinkel.

Opening Kloosterrondwandeling bijwonen? Geef je dan op vóór woensdag 11 mei via info@pelgrimsherberg.nl

Delen