Klooster Notre Dame, Tilburg

Kent u dit klooster op de hoek Bredaseweg – St.Oloflaan in Tilburg ?
Witte klooster Tilburg 1915 – 2021
Naast Zorgcentrum de Wever wonen hier twee missiecongregaties, de Dochters van O.L. Vrouw van het H. Hart (FDNSC) en de Missionarissen van het H. Hart (MSC). De Hart op Weg Beweging (lekenbeweging) heeft hier ook haar thuis.

Welkom op de open kloosterdag en maak kennis met de spiritualiteit van het hart in deze samenleving.

Programma

Met een tentoonstelling vertellen we u graag over de ontwikkelingen die zich in zo’n 150 jaar missiecongregatie heeft voltrokken. Maar we zijn beslist niet alleen geschiedenis: door verschillende presentaties kunt u kennis maken met hoe we nog steeds op allerlei manieren mensen in kwetsbare posities ondersteunen. En we kijken ook naar de toekomst, met de vraag hoe onze spiritualiteit in deze tijd van betekenis kan zijn in de samenleving.

Een bijdrage hieraan wordt gedaan door pater msc Hans Kwakman met een inspirerende inleiding. Uw inbreng als deelnemer / bezoeker bij de gedachten wisseling daarna doet er toe. Thema: De paradox van zingeving, 15.15u in de Kloosterkapel

We starten de dag om 10.15 uur met een thematische Eucharistieviering.
Na de viering is er koffie met aansluitend de gelegenheid om de tentoonstelling met verschillende presentaties en de bezinningstuin te bezoeken.

‘Samen zingen vanuit je ziel’, het mag weer, doet u mee! Vanaf 11.45u
Verspreidt over de dag kunt u deelnemen aan verschillende korte zangsessies: met Mantra-zingen, liederen uit allerlei tradities, o.a Taizé enz. Afwisselend met tekst en stilte. Begeleidt met piano/gitaar door Wim Stokwielder en zang door Marjo Brenters www.zielsveelzingen.nl

Ook is er nog verschillende keren een uitleg van het betonnen kunstwerk op de buitenmuur in de St. Oloflaan, de Apocalyps uit 1967 van Egbert Dekkers.
De dag wordt rond 16.00 uur afgesloten.

U bent van harte welkom.

 

Meer informatie

Jeanne Ketelaars 06 18142508
Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart
www.fdnsc.or
Missionarissen van het Heilig Hart
info@misacor.nl
Hart op Weg Beweging
www.hartopweg.nl

 

Delen