Roepingsverhaal van de maand – Januari 2018                  

 

Van jongs af geroepen en elke dag opnieuw…

Mijn roeping is sterk verbonden met mijn geboortegrond. Al heel jong werd ik sterk geraakt door het doopsel. Als ik hoorde dat er gedoopt werd ging ik erheen. Daar groeide het verlangen om helemaal van Hem te mogen zijn. God roept en gaat zijn weg met de mens.Gertrudis van der Donck

Na de oorlog kwam ik bij de scouting; daar leerde ik trouw zijn en dienstbaar. We baden: “Uw spoor wil ik volgen waarheen het ook leidt, met moedig hart…” Dit werkte veel uit in mijn jonge ziel. Bij de hernieuwing van de doopbeloften mocht ik dit intens ervaren.

Op 17-jarige leeftijd wilde ik intreden bij de Dochters der Wijsheid. Het werd een grote teleurstelling want mijn moeder was er tegen. Eerst je studie afmaken. In die periode kwam ik geestelijk in een crisis terecht door de studie van het humanisme. Dankzij goede geestelijke leiding groeide dit uit tot een sterk sociaal engagement. Levend, werkend en biddend mocht ik ervaren dat de Heer mij verder leidde. Hij trok mij naar het contemplatieve leven.

Het was voor mij als een thuiskomen toen ik 14 dagen meeleefde met de trappistinnen in Berkel. In januari 1971 trad ik in. Het was tijdens een periode van crisis in kerk en kloosterleven, maar Hij trok mij en leidde mij doorheen alle pijn en strijd tot op de dag van vandaag.
Dankbaar ben ik om zijn roep te mogen volgen.

 

Gebed

“Heer Jezus U hebt mij verleid, en ik ben bezweken.
U was mij te sterk”
(Jer.20,7).
Als ik val zult u mij weer opheffen omdat ik op U vertrouw.
Uw hand zal mij vasthouden en thuisbrengen bij de Vader.
Dank U Jezus dat ik uw weg mag gaan.

Amen

Zuster Gertrudis van der Donck OCSO
Trappistinnen Abdij Koningsoord – Oosterbeek

                           

Bij gelegenheid van roepingenzondag hebben de bisdommen en het Huis van de Roeping in samenwerking folders, affiches en gebedenboekjes uitgegeven. Die treft u hier aan:

Affiche Roepingenzondag 2017