Roepingsverhaal van de maand – september 2017                  

 

Ik kan nergens gelukkiger zijn…Ad lenglet OSB

 
In de zomervakantie van 1961 vroegen vrienden me een paar dagen mee te gaan naar een voor mij onbekende benedictijnenabdij in Vaals. Ik had nog nooit een benedictijn gezien en dacht er niet aan het te zullen worden. 
De communiteit was nog in opbouw. Het leven was er sober, de liturgie mooi en de mensen hartelijk. Het maakte grote indruk op mij. Acht maanden later schreef ik in mijn dagboekje: “Ik wil benedictijn worden”. 
 
Maar ik was net 16 en er waren nog zoveel andere mooie dingen in de wereld: literatuur, toneel, muziek, een warm gezin. Toen werd ik verliefd. Ik besefte dat ik een keuze moest maken. 
Ondanks aarzeling en strijd, was er in mij ook een diepe zekerheid. Die heeft tenslotte de overhand gekregen. Ik herinner me het gevoel van een onbeschrijflijke vrijheid en dankbaarheid. Kort voor mijn 19de verjaardag trad ik in, voorgoed. 
Ik kan nergens gelukkiger zijn.
 
 

Gebed

 
Vader, U heeft mij geroepen toen ik nog heel onwetend was. 
Ik dank U dat U mij dag aan dag uitnodigt 
steeds verder binnen te gaan in het geheim van uw Liefde. 
Voltooi uw roeping in mij en in ieder van ons, voor het leven van de wereld. 
 
Amen. 
 
 
Abt Ad Lenglet OSB
Abdij Sint Benedictusberg – Lemiers (Vaals)

                      

Bij gelegenheid van roepingenzondag hebben de bisdommen en het Huis van de Roeping in samenwerking folders, affiches en gebedenboekjes uitgegeven. Die treft u hier aan:

Affiche Roepingenzondag 2017