Gebedsmarathon

Alle religieuzen in Nederland worden opgeroepen om van de presynode (19 - 23 maart 2018) tot de bisschoppensynode in oktober (3 - 28 oktober) wekelijks - het liefst op maandag - te bidden rond het thema Jongeren,  hun geloof en hun roeping. De KNR stuurt op de vrijdag voorafgaand aan de betreffende week een voorbede toe aan de religieuzen die zich hebben opgegeven.  Deze voorbeden zijn gemaakt door jongeren, die betrokken zijn bij diverse vormen van jongerenwerk, al dan niet uit de kring van de religieuzen.

Op deze pagina van de website zullen wekelijk ook de intenties worden geplaatst

Intentie van week 17

GEBEDSINTENTIE VOOR MAANDAG 23 april 2018

“Ik wil graag gebed vragen voor alle jongeren, dat ze na hun studie goed terecht komen. Dat ze een plek kunnen vinden waar ze gelukkig worden.”

gebedsmarathon week 17

Deze intentie wordt aangereikt vanuit het jongerenwerk van Chemin Neuf in de Sint Paulusabdij in Oosterhout (NB) door:

Jeroen van Os. “Ik ben 23 jaar. Ik studeer Technische Informatica (HBO), en ben nu bezig met mijn afstuderen. Ik ben zelf protestant maar ga altijd naar Chemin Neuf, een oecumenische gemeenschap.” 

Jeroen schrijft over deze voorbede: “Een vriend van me heeft na zijn studie vaak gewisseld van baan, want hij kon zijn plek niet goed vinden. Nu heeft hij het wel gevonden, maar ik denk dat dit bij veel jongeren zal gebeuren.”