Klooster Wittem,

Redemptoristen

Locatie:

Wittemer Allee 32,
6286 AB  Wittem

Open op:

Zondag 11 juni

Programma:

Bronk & Brunch

De Open Kloosterdag valt dit jaar samen met de jaarlijkse sacramentsprocessie of Bronk. Om 10.00 uur vangt een eucharistieviering aan in de Gerarduskapel, die bij goed weer wordt vervolgd in de openluchtkapel. Aansluitend is de processie met de schutterij en de fanfare, die naar Partij trekt. Aldaar volgt een brunch. Vanwege de aanvangstijd van de Bronk-viering vervalt de viering van 9.00 uur en is de tweede viering van deze zondag om 11.30 uur. 

Expositie in de Kloosterbibliotheek

Van 13.30 tot 16.30 uur is een expositie te bezichtigen in de Kloosterbibliotheek met oude en eigentijdse portretten van heiligen en zaligen van de redemptoristen. Om 14.00 uur start een cultureel moment met teksten van de stichter H. Alfonsus en muziek op teksten van H. Oosterhuis. Verder draait er een film van ca. 20 minuten waarin pater Jozef Konings (inmiddels overleden) in een uitzending van omroep Krijtland vertelt over klooster Wittem.  In het ‘Kloostercafé’ is er gelegenheid om wat te drinken.

Vierkloosterswandeling

Voor de wandelliefhebbers start om 13.30 uur bij de receptie vierkloosterswandeling, een 7 km lange tocht die begint met een korte rondleiding door Klooster Wittem. Vervolgens wandelen we naar het klooster van de zusters redemptoristinnen in Partij. Na een korte ontvangst door moeder-overste wandelen we verder naar Wahlwiller, waar we het klooster van de zusters Dienaressen van de heilige Geest (ook Arnold Janssenklooster genoemd)  bezoeken. Van hieruit lopen we door naar de benedictijnenabdij in Mamelis, waar we ons om 17.00 uur aansluiten bij de vespers. Na afloop kunnen we kort in gesprek gaan met de abt van deze abdij. En dan is het nog 5 km terug naar Klooster Wittem, te voet of voor wie wil met de bus, die voor de abdij een halteplaats heeft

Meer informatie:

P. Henk Erinkveld
www.kloosterwittem.nl