Oosterhout, Norbertinessen

Locatie:

Sint Catharinadal,
Kloosterdreef 3,
4901 PH  Oosterhout 

 

Programma:

Als Kanunnikessen van de Orde van Prémontré, met een lange historie van 748 jaar, willen wij onze dankbare herinnering aan het verleden, met passie in het heden, vertalen in tekens van hoop naar de toekomst.
Vandaar dat wij regelmatig onze deuren open zetten om met velen ons gemeenschapsleven te delen door meerdaags verblijf, dag- en middagbezoeken.

Als biddende gemeenschap nodigen wij ook allen uit die met ons de Eucharistievieringen en gebedsdiensten willen beleven.

Ook de Landelijke Open Kloosterdag die op zondag 19 mei wordt gehouden met het thema: ‘Wat beweegt je” verdient onze aandacht. De bezieling uit het verleden is de kracht die ons  met vertrouwen aan de toekomst doet bouwen.
Graag willen wij u hieraan deelgenoot maken en u bent hiertoe welkom in ons midden!
Van harte hopen we dat wij zo met velen: harten, stemmen, en gebeden kunnen laten samenklinken voor de Heer van de Oogst, die ons gisteren heeft geroepen om vandaag te getuigen voor de dag van morgen!

Het Programma voor zondagmiddag 19 mei van 14.00 tot 17.00 uur.
De aankomst is rond 13.45 uur.
14.00 uur Middag-gebedsdienst
  Aansluitend vertelt Priorin Maria Magdalena over de gemeenschap, verleden, heden en toekomst.
Daarna gaan de bezoekers (eventueel in meerdere groepen, begeleid door ervaren gidsen) een rondgang maken, zowel in het kasteeltje De Blauwe Camer, als door onze moestuin, kruidentuin, bijentuin en wijngaard, binnen de muren van ons domein.
In onze pandgangen zijn werken van ons Kunstatelier te bezichtigen en te koop.
In onze refter (eetzaal) kan men (tegen vergoeding), koffie, thee of frisdrank gebruiken.

Meer informatie:

zuster Mechtild Brand
secretariaat@sintcatharinadal.nl

Zie ook: www.openkloosterdag.nl
www.sintcatharinadal.nl

 

 

Norbertinessen