Programma KNR Nationale Roepingenweek

Gepubliceerd op: 30-10-2020 om 17:01 door eh.

LANDELIJK - Komende week van 1 t/m 7 november wordt de Nationale Roepingenweek gehouden. Vanuit de religieuzen is er een dagelijks programma.

De week start op zondag 1 november met een speciale viering in het Stadsklooster San Damiano. Ook de rest van de week zal er in de vieringen van het Stadsklooster maar ook bij de Benedictinessen in Oosterhout, de Dominicanessen van Neerbosch, en de Trappistinnen in Arnhem dagelijks in de vieringen worden stilgestaan bij deze Roepingenweek. Poster roepingenweek 2020

Daarnaast zijn er de hele week online acticviteiten. Zo worden er diverse filmpjes gepubliceerd, te beginnen met een filmpje van de Clarissen in Megen over roeping. Dit filmpje is het eerst in een reeks die de komende maanden zal worden gepubliceerd in het kader van hun komende jubileumjaar in 2021. Ook zijn er diverse online gesprekken en chatsessies gepland met jonge religieuzen. 

Tot slot zal de KNR vanaf komende zondag dagelijks een roepingsgebed publiceren op deze website en haar sociale mediakanalen. 

Het hele schema is hier te vinden inclusief alle links naar de betreffende kloosters en activiteiten.

Niet alleen de religieuzen besteden deze week aandacht aan roepingen, dat doen ook de bisdommen. Alle activiteiten zijn te vinden via de website rkkerk.nl