Katholiekleven: het verdriet van de religieuzen

Gepubliceerd op: 23-9-2020 om 14:18 door eh. Bron: katholiekleven.nl

'S-HERTOGENBOSCH - Ook op Katholiekleven.nl is een impressie te zien van de herdenkingsviering voor de overleden religieuzen die zaterdag 19 september gehouden werd.

In het filmpje zijn beelden van de viering te zien. Daarnaast komen broeder Hans van Bemmel en zuster Gerda van Gogh aan het woord. Beiden zijn mede-initiatiefnemers van deze herdenking. Broeder Hans, franciscaan, is lang diaken geweest is de regio Veghel - Uden, een gebied waar in de eerste maanden een grote coronabrandhaard was. Hij heeft veel bekenden verloren aan corona. "Er zijn weken geweest dat ik bijna elke dag wel een telefoontje of mailtje kreeg dat er iemand overleden was. Het ergste was dat je geen afscheid kon nemen."

Ook bij de Franciscanessen van Veghel overleden in korte tijd zeven zusters aan corona. Zuster Gerda van Gogh is provinciaal overste en vertelt over de zorg en angst die dit met zich meebracht voor de zusters in het klooster. "We bidden nu elke dag dat er geen tweede golf komt, niet alleen voor onze congregatie maar gewoon voor iedereen, dat het voorbij mag gaan.

/p>