Meditaties voor de vredesweek

Gepubliceerd op: 18-9-2020 om 16:39 door eh.

'S-HERTOGENBOSCH - Van 19 - 27 september is het Vredesweek. De KNR biedt vanaf zondag 20 september dagelijks een korte meditatie rond het thema: 'Vrede verbindt verschil'.

Het thema van de vredesweek sluit uitstekend aan bij het KNR-jaarthema 'omgaan met verschillen.'  Om die reden biedt de KNR opnieuw enkele dagelijkse meditaties aan rond deze vredesweek. Deze bestaan uit een bijbeltekst, een korte bezinnende tekst, een handreiking en een afsluitend gebed.
De teksten zijn dagelijks te vinden op de nieuwspagina van deze  website en op facebook en instagram.

Verschil en verbinding

Omgaan met verschillen

In onze samenleving is sprake van een groeiende diversiteit. De Vredesweek 2020 gaat over het omgaan met die verschillen. Verschillen in cultuur, gebruiken, huidskleur en religie. Verschillen in morele opvattingen en de spanningen die dit oproept met de vrijheid van meningsuiting en de fundamentele gelijkheid van mensen. De groeiende diversiteit is ook terug te zien in het religieuze leven in ons land. De komst van buitenlandse religieuzen vanuit andere culturen, de verschillen tussen generaties kunnen ook tussen en binnen kloostergemeenschappen en tussen individuele religieuzen voor spanningen zorgen. In de Vredesweek gaat het over hoe belangrijk het is om het verhaal van de ander te leren kennen, in plaats van te blijven hangen in het eigen gelijk. De acht meditaties proberen daarbij een handreiking te zijn, steeds aan de hand van een andere invalshoek.

De Vredesweek begint officieel op zaterdag 19 september, maar vanwege de herdenking van de religieuzen die op die dag plaats vindt, start de KNR pas op zondag met de meditaties.

Meer informatie

Eerder dit jaar, in de vastentijd verzorgde een aantal religieuzen ook een wekelijkse meditatie rond dit thema Omgaan met verschillen. Deze zijn nog terug te lezen op deze site.

Meer informatie over de Vredesweek en de (digitale) activiteiten die er dit jaar worden georganiseerd: www.vredesweek.nl